Välkomna till Capio Arytmi Center Stockholm. Vi bedriver endast planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot patienter/anhöriga med smittsamma sjukdomar. I de fall du har infektionssymtom såsom feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig.

Läs mer här.

Behandlingar

Behandlingar

Sedan ca 30 år har man kunnat behandla arytmier med så kallad ablation. En ablation innebär att området som orsakar arytmin elimineras. Metoden har revolutionerat hjärtsjukvården och tusentals patienter har blivit botade och fått förbättrad livskvalitet.

En stor utmaning för arytmisjukvården har varit att hitta metoder för att även behandla patienter med förmaksflimmer med ablation. Sedan drygt 20 år har dessa metoder utvecklats och idag är ablation en etablerad behandling även vid förmaksflimmer. Eftersom det finns mer än 300 000 patienter med förmaksflimmer i Sverige har inte utbyggnaden av ablationsbehandling skett i den takt som behövts. Därför öppnade Arytmicenter Stockholm i maj 2009.

Hjärtscreening

I samarbete med GHP Idrotscentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Heartbeat och erbjuder nu Capio Arytmicenter hjärtscreening på aktiva personer, motionärer såväl som elit. Detta för att tidigt upptäcka avvikelser som kan innebära en ökad risk för hjärtproblem i samband med träning/tävling, t ex hjärtinfarkt eller svimning/cirkulationsstillestånd.

Riksidrottsförbundet (RF) samt idrottsläkare rekommenderar elitidrottare mellan 16 och 35 år att utföra en hjärtscreening i vila för att hitta medfödda avvikelser samt rytmrubbningar. Personer över 35 år riskerar i större utsträckning att drabbas av syrebrist i hjärtat (ischemi) under ansträngning och rekommenderas att göra ett så kallat arbetsprov.

Undersökningen utförs på GHP Idrottscentrum på Karlavägen 100 i Stockholm.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.