Välkomna till Capio Arytmi Center Stockholm. Vi bedriver endast planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot patienter/anhöriga med smittsamma sjukdomar. I de fall du har infektionssymtom såsom feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig.

Läs mer här.

Lennart lever livet igen

Extrem trötthet, andningssvårigheter och en ständig känsla av att vara sjuk. Så såg vardagen ut för affärsmannen Lennart Jägerståhl. Det han trodde var en ”vanlig infektion” visade sig vara potentiellt livsfarlig hjärtflimmer och hjärtsvikt.

I dag har Lennart fått sitt liv tillbaka med hjälp av s.k. ablation på Arytmi Center i Stockholm.

– Jag är oerhört tacksam för att jag fick komma hit och träffa den läkare och expert som gjort min situation så mycket bättre – ja, förmodligen räddat mitt liv, säger Lennart Jägerståhl.

Det hela började för ungefär åtta år sedan. Lennart, som alltid varit vältränad och sportat mycket och haft ett intensivt yrkesliv där han rört sig i näringslivets hetluft på ledande positioner, kände sig helt plötsligt orkeslös. Han höll på att starta upp en egen verksamhet i Schweiz och jobbade uppåt 80 timmar i veckan.

Men de ständiga problemen med luftrören och bihålorna och känslan av att hela tiden vara trött satte stopp för hans planer. Ett vanligt läkarbesök ledde till ambulanstransport direkt till sjukhus med hjärtflimmer och grav hjärtsvikt. Här blev han liggande i flera veckor…

– Min sjukdom kom som en blixt från en klar himmel och blev ett uppvaknande. Jag har aldrig varit sjuk och hade heller inte tid att vara det, berättar Lennart som behandlades med elkonvertering och ett batteri av mediciner.

Flimret kom dock tillbaka och Lennart mådde fortfarande inte bra. Han hade hört talas om ablation – en metod där det område i hjärtat som orsakar flimret helt enkelt bränns bort eller isoleras med hjälp av ett instrument som förs in via ljumsken. På den tiden fanns inget privat alternativ som erbjöd ablation, så Lennart tog själv kontakt och beviljades behandling av läkaren Fariborz Tabrizi. Ingreppet genomfördes på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och senare även vid två ytterligare tillfällen på Arytmi Center Stockholm eftersom Fariborz hade börjat jobba här.

– Läkaren sa att jag var i extremt dåligt skick och att det konstanta flimret hade frestat hårt på mitt hjärta. Utan hans expertis hade jag förmodligen inte levat idag, berättar Lennart som säger att han är fått ett fantastiskt omhändertagande på Arytmi Center Stockholm som varit både personligt och professionellt.

I dag har Lennart Jägerståhl fått sitt liv tillbaka och är helt friskförklarad. Hjärtat slår med lugna slag och energin har återvänt. Nu kan han vandra, åka skidor, spela golf och resa helt obehindrat och inom kort flyttar han till Schweiz.

– Det är helt fantastiskt att ha hälsan igen. Nu kan jag göra vad jag vill, säger han med ett leende på läpparna.


Text: Pia Hellsing
Photo: Pia Hellsing

KONTAKT

Vårdgivare eller patient? Tveka inte att höra av dig. Tänk på att inte maila känslig information.

KARRIÄR

Vi är alltid intresserade av rätt person. Skicka en spontanansökan till oss eller se vilka andra jobb som finns lediga inom Capio koncernen.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.